2022-04-12 08:36SEK Notiser

IEC i FNs expertgrupp om klimatkrisen

Den internationella standardiseringsorganisationen IEC ställer upp med sitt stöd till den expertgrupp som FNs generalsekreterare satt upp för att möta klimatkrisen.

Gruppen, som har sexton medlemmar ska innan årsskiftet ge rekommendationer för vilka standarder och definitioner som behövs för att sätta upp målen för nollutsläpp.

- Genom att samla gemensam expertis och kunskap kan vi tillsammans komma fram till effektiva och rättvisa metoder att mäta och verifiera de globala ansträngningarna att minska koldioxidutsläppen, säger Philippe Metzger, generalsekreterare för IEC.  Läs pressmeddelandet här. IEC är den internationella organisationen för standardisering inom el, elektronik, IT och anslutande teknikområden och den svenska standardiseringsorganisationen SEK Svensk Elstandard är medlem sedan 1907.

 


Ämnen: klimat

Om SEK Svensk Elstandard

SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse och som är utsedd av regeringen att ansvara för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet som till största del bedrivs genom internationella och europeiska samarbeten. SEK är svensk nationalkommitté i IEC, International Electrotechnical Commission. IEC och det internationella standardiseringsarbetet är stommen i SEKs verksamhet och standarder från IEC ligger till grund för de flesta europeiska och svenska standarder inom det elektrotekniska området.


Kontaktpersoner

SEK Svensk Elstandard