2022-06-01 08:21SEK Notiser

Kalendarium - missa inte kommande event!

2022-06-14

Digitala tvillingar

 

För att stödja utvecklingen av digitala tvillingar finns det en uppsjö av standarder. De är framtagna inom olika organisationer och behandla olika nivåer i tvillingskonceptet, som modellering, säkerhet, protokoll, dataformat osv och det finns ordlistor, vägledningar och rapporter av olika slag. För att bringa reda i detta finns nu en användbar och upplysande rapport som presenterar de olika dokumenten och listar och ordnar dem efter typ och användningsområde – övergripande, automation, jordbruk osv. https://zenodo.org/record/6556917#.YqLyQexBxEa. Den är utgiven av EUOS – EU observatory for ICT standardisation som kan betraktas som ”neutral part” i sammanhanget. Rapporten är användbar och värdefull – även om man kan sakna en och annan standard.

2022-06-30

Webbinariet "The potential of European Standards to support the European strategy to a Green and Sustainable Environment" äger rum den 30 juni 2022 från 10:00 till 11:00 CEST.

Där ska diskuteras hur de europeiska standardiseringsorganisationerna CEN, CENELEC och ETSI kan uppfyllas de förväntingar som EU ställer på den vad gäller att stödja Europas gröna giv - the GREEN DEAL. Du anmäler dig här. 

Målet med webbseminariet är att identifiera nyckelpunkter i vad CEN och CENELEC ska ta för vidare analys och åtgärder.

Med tanke på ämnets övergripande karaktär är webbinariet avsett att nå en bred målgrupp, främst europeiska och nationella beslutsfattare, hela-CEN/CENELEC-gemenskapen och representanter för intressenter.


Om SEK Svensk Elstandard

SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse och som är utsedd av regeringen att ansvara för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet som till största del bedrivs genom internationella och europeiska samarbeten. SEK är svensk nationalkommitté i IEC, International Electrotechnical Commission. IEC och det internationella standardiseringsarbetet är stommen i SEKs verksamhet och standarder från IEC ligger till grund för de flesta europeiska och svenska standarder inom det elektrotekniska området.


Kontaktpersoner

SEK Svensk Elstandard