2022-09-01 10:58Nyheter

Ha koll på de senaste standarderna när du jobbar med el

vindsnurror i kvällsol med ingenjörer

För de som beställer, installerar och kontrollerar elinstallationer gäller det att hålla sig uppdaterad på standarder inom sitt område. Då är en prenumeration på SEK e-Standard det smartaste och enklaste sättet.

 

Det finns cirka 7 000 olika svenska standarder inom elområdet, men som tur är gäller alla dessa inte elinstallationer. Det är dock viktigt att använda aktuell standard. Har du tillgång till ett eget exemplar minskar risken för fel och missförstånd.

 

Ingen ska behöva fundera över vad som gäller och riskera att följa inaktuella standarder. Ingen ska heller behöva oroa sig för att den som anlitats för att sköta en installation – oavsett om det är i hemmet eller i ett kommersiellt sammanhang – inte har koll på gällande standard. I värsta fall kan byggnader brinna ner och människor komma till skada.

 

Det är enkelt och smidigt att ha ett abonnemang hos SEK Svensk Elstandard. Med SEK e-Standard kan du garantera att dina kunder får installationer enligt senast satt standard. Oavsett om det handlar om el i hemmet – som solceller, elnät eller smarta system – eller i mer komplicerade anläggningar som inom industri eller andra stora projekt.

 

Vilken prenumeration är rätt för dig? Här får du veta mer 

 

Kan stå företaget dyrt att göra fel

Den som arbetar med projektering av elsystem vet att det ofta kan vara både svårt och tidskrävande att få med alla viktiga detaljer för att det ska bli rätt redan på planeringsstadiet. Blir det fel kan det stå företaget dyrt i slutändan. Då är det en bra investering att alltid ha tillgång till standarduppdateringar via ett abonnemang hos SEK Svensk Elstandard.

 

Krister Elfgren är försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

 

– Ett SEK e-Standardabonnemang hos oss är en liten kostnad om man jämför med vad det kostar att göra fel eller att ta in konsulter varje gång man behöver kolla upp vad som gäller, säger Krister Elfgren på SEK Svensk Elstandard.

 

Att utgå från gällande standard är det smartaste sättet att arbeta på. Redan vid upphandling och offerering underlättar det att använda satta standarder för att garantera kvalitet och säkerhet. Det är effektivt och resurssnålt samtidigt som det blir juridiskt och ekonomiskt säkert.

 

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

 

Arbetet blir enkelt att följa upp

Standarder gör det tydligt för både köpare och leverantör, och arbetet blir enkelt att följa upp. Gör man rätt och lutar sig mot gällande standarder redan på projekteringsstadiet så är mycket vunnet. Både ur tids-, säkerhets- och trygghetssynpunkt. Globala standarder underlättar dessutom för svenska företag att verka internationellt.

 

Ett SEK e-Standardabonnemang hos SEK Svensk Elstandard gör att både arbetsgivare, installatörer, projektledare och kunder kan känna sig trygga. SEK ser hela tiden till att de standarder och handböcker du har i just ditt abonnemang alltid är uppdaterade.

 

Abonnemangen skräddarsys för att passa allt från små enmansföretag till stora företag med många anställda. Så att du alltid har tillgång till exakt det du behöver i ditt dagliga arbete och aldrig behöver tvivla på att det är det allra senaste.

 

Med SEK e-Standard kan du garantera att dina kunder får installationer enligt senast satt standard.

 

Vilket abonnemang skulle passa dig bäst? Här får du hjälp att komma igång!

 

Hemsidan ger en snabb översikt

Du loggar in på hemsidan och får en snabb och enkel översikt över dina valda standarder och handböcker. Grunden är fem produkter, men det går att utöka till hur många du vill. Varje användare väljer på så sätt standarder och handböcker utifrån vad man har för behov. Abonnemanget har ett fast pris oavsett hur många gånger man loggar in och hur ofta produkterna uppdateras. 

 

När du är inloggad ser du ser snabbt vilka standarder som är aktuella och vilka som har uppdaterats. Det är smidigt att ladda ner så att du kan ha dem till hands i telefonen eller på läsplattan och det går givetvis bra att också skriva ut om man vill det. Gamla standarder, som inte gäller längre, går fortfarande att läsa och finns fortsatt tillgängliga i ditt abonnemang, efter att de har ersatts eller upphävts.

 

– Våra kunder kan känna sig trygga i att alltid få de senaste uppdateringarna. Så fort en tillagd produkt revideras eller uppdateras gör den även det i ditt SEK e-Standardabonnemang. Vi ser till att du har tillgång till det allra senaste så att du kan utföra ditt jobb på ett tryggt, säkert och smidigt sätt. Det ska vara lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!


Om SEK Svensk Elstandard

SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse och som är utsedd av regeringen att ansvara för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet som till största del bedrivs genom internationella och europeiska samarbeten. SEK är svensk nationalkommitté i IEC, International Electrotechnical Commission. IEC och det internationella standardiseringsarbetet är stommen i SEKs verksamhet och standarder från IEC ligger till grund för de flesta europeiska och svenska standarder inom det elektrotekniska området.


Kontaktpersoner

Krister Elfgren
Försäljningsansvarig
Krister Elfgren
SEK Svensk Elstandard